Updates!

22/04

Belgisch & Alternatief!!

We zijn er al een tijdje mee bezig om ook het aanbod van (nog) minder bekende groepen toe te voegen aan de webshop. Voor de meeste mensen klinken namen als Lintworm, Dudsekop, Priceduifkes of Circle minder bekend in de oren. Maar dat maakt ze niet minder goed. De eerste LP's zijn al toegevoegd, binnenkort meer!

 

15/04

Best verkochte LP's van de eerste 3 maanden

1 UNTZ Anthems

2 Push - Universal Nation - Charlotte De Witte remix
3 La Rocca Classics
4 Red Zebra - Bastogne
5 Zesde Metaal - Het Langste Jaar
6 Brihang - Droomvoeding
7 Portland - Your Colours Will Stain
8 Lefto - Early Bird
9 Arsenal - Live At The Jungle Hotel
10 Whispering Sons - The Great Calm
11 Pearl Jam - Dark Matter
12 Charlotte De Witte - Age Of Love picture disc
13 Meltheads - Decent Sex
14 Novastar - The Best Is Yet To Come
15 Yong Yello - Marcel En Het Magnetisme Van De Goot

 

15/03

Hoe worden de LP's verpakt voor verzending?
LP's goed en veilig verzenden is niet altijd eenvoudig. Vooral de hoeken en kanten van de hoes zijn heel gevoelig. In de komende dagen een paar voorbeelden van hoe er verpakt wordt.
Eerst de verpakking van 4 (of 3, als er dubbel-lp's bij zitten) tot 6 a 7 LP's.
Verzending gebeurt in een doos van stevig, dik karton. Daarna komt er een karton onderaan de doos ter versteviging en aan de zijkanten ribbelskarton zodat de LP's op hun plaats bij zitten. Bovenop de LP's komt nog een extra karton en vervolgens wordt de doos opgevuld met papier.

09/01

Voor de fans van post-punk en gitaarmuziek.
Sprints - Letter To Self 🎸

Eind deze week komt het debuutalbum van Sprints uit. De Ierse groep treedt in de voetsporen van hun landgenoten Fontaines D.C. en The Murder Capital. Sprints staat garant voor een mix van stevige gitaarmuziek, post punk en grunge.

Sprints - Letter To Self

08/01

𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗮𝗹𝗯𝘂𝗺 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴
𝗕𝗷𝗼𝗿𝗸 - 𝗣𝗼𝘀𝘁

Bjork bracht het album Post voor het eerst uit in 1995. Post kwam er 2 jaar na haar eerste LP, Debut. Op Post gaat Bjork verder in dezelfde richting alleen wordt alles een beetje extremer. Ze gebruikt hardere beats, haar kenmerkende stemgeluid wordt nog meer benut en ook de invloeden van trip hop, techno en ambient zijn duidelijk te horen. Met Tricky en Graham Massey van 808 State mee achter de knoppen, is dat niet verwonderlijk.
Post wordt nog steeds aanzien als 1 van de beste Lp's van de IJslandse. Er verschenen 6 singles uit het album waarvan Army Of Me en It's Oh So Quiet de bekendste zijn.
Bjork beleefde tijdens het uitbrengen van het album een stormachtige periode in haar leven. Er was eerst een aanslag op haar leven door stalker Ricardo Lopez. Een beetje later viel ze zelf een reporter aan. Ze trok zich daarna terug in Spanje om in alle stilte aan haar derde album te werken.

Bjork - Post

 

07/01

𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗮𝗹𝗯𝘂𝗺 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴
𝗗𝗶𝗿𝗲 𝗦𝘁𝗿𝗮𝗶𝘁𝘀 - 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝘀 𝗜𝗻 𝗔𝗿𝗺𝘀

Brothers In Arms is het vijfde album van Dire Straits. De groep met de broers Knopfler in de hoofdrol bracht het album voor het eerst uit in 1985.
Midden jaren 80 waren de hoogdagen van MTV en daar speelde de groep op in. Met heel knappe videoclips trokken ze de aandacht en kregen ze veel airplay. Dat zorgde er voor dat Brothers In Arms 1 van hun meest succesvolste albums werd. Ondertussen zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht.
Mark Knopfler was steeds op zoek naar de meest perfecte geluidskwaliteit en dat deed hun beslissen om als 1 van de eersten hun album volledig digitaal op te nemen.
Drie nummers springen in het oog. Het vrolijke Walk Of Life, Money For Nothing met de "kritiek" op het maken van video's en het fantastische titelnummer.
De tekst van het nummer Brothers In Arms was in 1985 actueel en is dat anno 2024 nog steeds. Het gaat over een soldaat die stervende is op het slagveld en zijn verhaal vertelt. De zinnen "We have just one world. But we live in different ones." zeggen genoeg.

Dire Straits - Brothers In Arms

 

06/01

𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗮𝗹𝗯𝘂𝗺 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴
𝗧𝗵𝗲 𝗖𝘂𝗿𝗲 - 𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗲𝗮𝗱 𝗢𝗻 𝗧𝗵𝗲 𝗗𝗼𝗼𝗿

The Cure bracht de LP The Head On the Door voor het eerst uit in 1985. Het is hun zesde album.
Het album was een ommekeer voor de groep. The Cure begon als een alternatieve (new wave) groep maar met The Head On The Door besloten ze het van over een andere boeg te gooien. Weg van het alternatieve en meer in de richting van popmuziek. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het album 1 van hun best verkochte werd tot dan toe. Niet alleen muzikaal ging het een andere richting uit, ook de bezetting van de groep veranderde. Door de toevoeging van Pearl Thompson werd het een quintet. Ook werd een er gekozen voor een nieuwe drummer, Boris Williams.
Het album werd een succes. Er verschenen met Close To Me (met hun bekendste video) en In Between Day slechts 2 singles maar dat werden dan wel alle twee dikke hits.

The Cure - Head On The Door

 

10/11

Eind vorige maand, begin deze maand zijn er weer een paar klassiekers onder de verzamelalbums uitgekomen. 

- Belpop 90

Een niet te missen box met 4 LP's met de beste nummers van de belpop geschiedenis uit de jaren 90

- Beste uit de new wave 100 radio Willy, deel 2

Deel was heel snel uitverkocht. Dus als je deel 2 van deze verzamelaar wil hebben, wacht niet te lang. Alleen maar new wave klassiekers! Op 3LP.

- De Tijdloze van Studio Brussel

Een jaarlijks terugkerend radio-spektakel waarvan ook jaarlijks een 3LP verschijnt. 

 

05/11

Verandering tarief gratis verzending en Bpost

Helaas is het tarief van gratis verzending vanaf 50 euro ook voor ons onhoudbaar. De realiteit leert ons dat bij aankoop van 2 LP's je tegenwoordig boven de 50 euro zit. Niemand is blij met de huidige trend van stijgende prijzen voor vinyl (buiten de platenmaatschappijen). Met de kleine winstmarges is het onhoudbaar om gratis verzending vanaf 50 euro vast te houden. Daarom een verhoging naar 60 euro. Dan zitten we nog steeds laag in prijs. 

Vanaf Black Friday verhoogt Bpost de kostprijs nog maar eens. Ze verhogen de prijs met 1 euro per verzending. Als reden geven ze op dat het te maken heeft met de drukte tijdens het eindejaar. Een reden waar ik nu al weken over aan het nadenken ben maar nog steeds niet snap. Dus vanaf half november zal het tarief voor verzending met Bpost omhoog gaan naar 8.50 euro. Er komt wel een nieuw tarief in de plaats voor verzending met DPD. Dat blijft op 7.50 euro. De klant zal de mogelijkheid krijgen om zelf de keuze te maken.

02/10

De gemaskerde groep uit Londen die de afgelopen jaren zowat elk Metal festival heeft plat gespeeld brengt morgen hun tweede album This Place Will Become Your Tomb opnieuw uit, in 3 verschillende kleuren. Eerder verscheen ook al hun debuutalbum opnieuw en uiteraard is hun recentste LP Take Me Back To The Eden ook nog steeds verkrijgbaar. #metal #sleeptoken #GMM
Sleep Token This Place

 

23/09

Die Anarchistische Abendunterhaltung
Begin jaren 90 werd in Antwerpen Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) opgericht. 4 klassiek geschoold muzikanten pakten toen uit met een mix van folk, jazz, klassieke muziek en rock. En ze brachten die met de vibe van een punkgroep. In 1995 brachten ze hun eerste (titelloze) album uit.
Die werd onlangs terug uitgebracht op zwart en op gekleurd vinyl.

Die Anarchistische Abendunterhaltung

 

14/09

Girls In Hawaii

Nee niet die met de strooien rokjes maar de Belgische groep uit Braine l'Alleud.
De groep ontstond in 2001 en timmert al vele jaren aan de weg. Het zestal bracht sindsdien 1 EP en vier volledige albums uit.
Ze staan al jaren garant voor melodieuze en dromerige indie-pop van de bovenste plank.

 

07/09

 Brutus - Unison Life

Unison Life is de derde LP van Brutus. De groep uit Leuven bracht het album al uit in verschillende kleuren die ondertussen bijna niet meer te verkrijgen zijn. De plaat verscheen voor het eerst in oktober 2022. 1 jaar geleden dus en daarom brengt Brutus op 27 oktober de LP opnieuw uit in een nieuwe kleur.
Er is opnieuw een "normale" en een deluxe uitvoering. Alle 2 op splatter vinyl met als extra bij de deluxe uitvoering een speciale hoes en een extra 7 inch single!
Brutus - Unison Life

02/09

National Album Day
Op 14 oktober is het weer National Album Day in Groot-Brittannië. Dan worden een aantal albums opnieuw uitgebracht in een speciale uitvoering (een beetje zoals het record store day concept). In 2023 is het thema de jaren 90.
Wij hebben een aantal exemplaren op de kop weten te tikken.
- Jeff Buckley - Grace (Lila vinyl)
Heruitgave van het enige album van Jeff Buckley
- NAS - It Was Written (marbled gold vinyl)
Hip-hop van 1 van de grootmeesters.
- Wy-Tang Clan - Enter The Wu Tang 36 chambers (gold marbled vinyl)
Heruitgave van 1 van de belangrijkste hip-hop albums.
- Robert Miles - Dreamland
Jaren 90 dreamhouse. debuutalbum van Robert Miles
- Simply Red (Blue (blauw vinyl)
Heruitgave van album met bijna uitsluiten covers
- Stone Temple Pilots - Core (eco mix vinyl)
- Stone Temple Pilots - Purple (eco mix vinyl)
Twee albums van 1 van de belangrijkste grunge groepen

Sinds juli hebben we ook een Discogs account als aanvulling op de webshop. Voor de webshop hebben we geen review-pagina zoals bijvoorbeeld Trustpilot omdat die te gemakkelijk manipuleerbaar zijn en ik er eigenlijk geen meerwaarde in zie. Discogs werkt wel met reviews en ik moet toegeven dat het leuk is om feedback te krijgen op de manier van communicatie met de klant, de verpakking en snelheid van verzending. Onze reviews zie je op onderstaan de foto. Een aantal voorbeelden hieronder. De link naar het Discogs account vind je HIER

04/08

Nieuw toegevoegd in de webshop de fantastische Robert Jon & The Wreck. Het vijftal uit Los Angeles zijn 1 van de boegbeelden van de hedendaagse Southern rock groepen. Later deze maand volgt nog hun nieuwe album en een heruitgave van een live album (in de AB in Brussel).
Nu alvast hun andere LP's. Een aanrader voor de fans van blues-rock!

 

 

02/08 

Traditioneel komen er tijdens de zomermaanden minder nieuwe LP's uit dus leek het ons tijd om "de klassiekers" verder aan te vullen. Lynyrd Skynyrd, Shocking Blue, Peter Green, Kula Shaker, Warren Zevon, Jimi Hendrix, Blue Oyster Cult, enz ...

01/08

Welke albums verschijnen er al zeker in de webshop in Augustus?

4 augustus
Silk Sonic - An Evening With Silk Sonic
Golden Earring – Live In Ahoy 2006 


11 augustus
Fun Boy Three - Fun Boy Three
Frank Boeijen - Het Mooiste Het Beste
Frank Boeijen - Het Mooiste Het Beste 2
Liam Gallagher – Knebworth 22
De Jeugd Van Tegenwoordig – Moderne Manieren )
Neil Young – Chrome

18 augustus
Parkway Drive - Atlas
Parkway Drive - Deep Blue
Parkway Drive - Don't Close Your eyes
Birdy – Portraits
BLØF – Umoja
John Coffey – Four
Tullio De Piscopo - Acqua E Viento

25 augustus
Viagra Boys - Common Sense
Ramses Shaffy - Laat Me

 

20/07

Album van de dag / Beck - Guero 

Guero is het negende album van Beck. Bek David Campbell (Beck) bracht het uit op 29 maart 2005. Het zou zijn succesvolste album worden. Guero betekent zoveel als blond of mager. Beck vertelde dat Guero verwees naar een mager blond meisje.  Het album werd opgenomen in 3 verschillende studio's in Los Angeles. Hij werkte vooral samen met The Dust Brothers. zij zorgden mee voor de productie en zijn ook te horen op Guero. 

Opvallend is de stem van actrice Christina Ricci op het nummer Hell Yes. Ook jack White is te horen op het album. Opvallend is ook het aantal samples dat gebruikt wordt. Beck maakte gebruik van samples van oa. Beastie Boys, Temptations and Ohio Players.

02/07 

In de zomermaanden komen er traditioneel minder nieuwe LP's uit en dat geeft ons de tijd om het aan bod van een aan tal artiesten/groepen uit te breiden met platen die al een tijdje uit zijn. Zo is de afgelopen dagen het aanbod van Pink Floyd en Dewolff flink uitgebreid.

28/06

Marianne Faithfull
Morgen worden er 4 albums van Marianne Faithfull heruitgebracht. Het gaat over 4 LP's die ze in het tweede deel van haar carrière uitbracht, van 2005 tot 2014. Ze worden heruitgebracht in limited edition op gekleurd vinyl.
- Before The Poison (2005)
- Easy Come, Easy Go (2008)
- Horses And High Heels (2011)
- Give My Love To London (2014)
4 LP's die misschien niet de meeste aandacht kregen maar wel 4 pareltjes. De zo kenmerkende stem van Faithfull en de samenwerking met oa. Nick Cave, PJ Harvey en Brian Eno zorgen ervoor dat elke nummer staat als een huis.


https://www.bevinyl.be/collections/marianne-faithfull

 

27/05

Best verkochte albums van de afgelopen maanden in random volgorde

Depeche Mode - Memento Mori (rood vinyl)

De 2 verzamelalbums van K3

De 2 nieuwe albums van Big Bill

Midlake - Live At The Roundhouse (RSD23)

De La Soul - 3 Feet High And Rising

Portland - Departures (pink vinyl

Portland - Your Colours Will Stain

Foo Fighters - Here We Are

Lais - De Langste Nacht

 

 18/04

Hendrik Lasure - Het Wiel
De eerste persing was vrij snel uitverkocht. Nu is er een tweede persing met een alternatieve hoes.
Nog eentje van de eerste persing in voorraad, de tweede persing met groene hoes is ook binnen.

25/03

De afgelopen dagen zijn er weer een aantal leuke LP's van Belgische groepen/artiesten binnen gekomen. Misschien niet de meeste bekende namen maar wel allemaal straffe LP's.
Elias - Bloomed > Exploded
Het eerste volledige album van Elias, die we ook kennen als drummer van Nordmann. Een LP die hij bijna helemaal zelf heeft gemaakt want naast het schrijven van de nummers, het zingen heeft hij ook een groot deel van de instrumenten ingespeeld. Je kan zijn muziek vergelijken met die van Portishead en Massive Attack.
.
Lupaganggang - Dopamine Overdose
Nog een debuut-LP! Lupaganggang is een Belgisch viertal dat een mix brengt van rock en jazz.
.
Echo Beatty - Vision Glitch
Echo Beatty is het project van Annelies Van Dinter. Ze is een drumster die al eerder samenwerkte met oa Trixie Withley, Styrofoam en Mauro. Je kan je verwachten aan een mix van indie-rock en alternatieve popmuziek.
.
Stadt - Meerstadt
Meerstadt is de vierde LP van Stadt. Vanuit een studio aan de Nederlandse kust maakten ze een wondermooi album. Hun inspiratie haalden ze bij de Duitse elektronische muziek van de jaren 70. Krautjazz, krautpop of gewoon heel knappe experimentele muziek.
.

17/03

Afhaalknop toegevoegd

Woon je in de regio Mechelen - Lier dan is misschien afhalen interessant. Geen verzendkosten en je kan zelf kiezen wanneer je de LP komt afhalen.
Daarom hebben we de optie OPHALEN toegevoegd aan de site. Zo kan je ook bestellen/betalen via de webshop.
Bestellen via mail en betalen bij afhaling kan ook nog steeds.

 

15/03

Floor Jansen - Paragon
Einde deze week komt het debuutalbum van de Nederlandse Floor Jansen uit. Floor is al jaren de leadzangeres van de Finse metalband Nightwish. Nu brengt ze eindelijk een solo-Lp uit.
.

 

21/02

Koop Belgisch!
Jakomo - Lobby
Vanaf vorige vrijdag is de debuut Lp van de Brusselse groep Jakomo verkrijgbaar. Eerder brachten ze al een EP uit maar dit is hun eerste volwaardig album. Jakomo haalde de finale van Humo's Rock Rally en stond al op het podium van oa. Dour en de AB.
Belgische indie-rock.

Hun album vind je HIER.

 

20/02

Nieuw album Joanne Shaw Taylor

Blues blijft bij BeVinyl 1 van onze favoriete genres. En in de hedendaagse blues-scene kan je niet naast Joanne Shaw Taylor kijken. De Britse zangeres draait al een tijdje mee en bewijst dat ook in GB straffe moderne blues gemaakt wordt. Op haar recentste album gaat ze de samenwerking aan met Joe Bonamassa en Dave Stewart.
Die laatste kennen we allemaal nog van de Eurythmics. Een merkwaardige samenwerking? Nee, helemaal niet want het was Dave Stewart die Joanne Shaw Taylor ontdekte toen ze nog een tiener was.
Op haar recentste album, Nobody's Fool covert de zangeres zelfs een nummer van de Eurythmics.

Haar nieuwe album vind je HIER.

18/02 Nieuw in de shop

Belgisch!

Deus - How To Replace it (op zwart en op transparant vinyl)
Ramkot - In Between Border Lines (in 3 kleuren)
Compact Disk Dummies - Mess With Us
Dries Laheye - Deining
De Beren Gieren - Less Is Endless
Jakomo - Lobby
Internationaal
Pink - Trustfall
Paramore - This Is Why
Gathering - Mandylion
Yo La Tengo - This Stupid World
Inhaler - Cuts & Bruises
Altered Five Blues band - 20tha anniversary
Joanne Shaw Taylor - Nobody's Fool
Carlos Santana - Divine Light
Pretty Reckless - Other Worlds
Ook nog toevoegingen gedaan van de 15Lp box van Gorki en een mooie box van Tomorrowland.

08/12

Uw pakje, hoe wordt het verpakt en verzonden?

Veel mensen staan sceptisch tegenover het verzenden van LP's per post of koerier. En deels terecht want het vinyl en vooral de hoes blijft heel kwetsbaar. Maar er bestaan momenteel echt wel goede verpakkingen die er voor zorgen dat de LP's in goede staat aankomen. 

Ik gebruik verschillende soorten verpakking. Meestal gebruik ik nu de fourlax verpakking (altijd vanaf 2 LP's). Dat is stevig karton dat uit vier "flappen" bestaat die zo gevouwd worden dat er steeds een dubbele bescherming is. Ik ga nog een stap verder. In het fourlax karton gebruik ik nog golfkarton en een spacer zodat er eigenlijk een driedubbele verpakking is. Zie foto's. 

Soms gebruik ik ook nog de traditionele verpakking die de meeste sites gebruiken. Alleen voor 1 enkele LP. Maar ik neem de verpakking die bedoeld is voor meerdere LP's  en vul die zo op met golfkarton en spacers zodat ook daar de bescherming goed is. 

Boxen met 4 of meer Lp's worden meestal gewoon in een grotere kartonnen doos verzonden zodat ook de box beschermd blijft. 

Verzending in België gebeurt momenteel uitsluitend met bpost. 

 

29/11

Na 31 jaar komt er een einde aan de ondertussen al legendarische reeks Serious Beats. Afgelopen weekend kwam Serious Beats 100 uit in 3 verschillende boxen. Op de 3 boxen staan in totaal 60 van de beste dancetracks. Retro-classics van Robert Miles, Yves Deruyter, BBE en Energy 52 over floorfillers van Avicii, Tocadisco, Subs en Dennis Ferrer naar de recentere nummers Purple Disco Machine, Klangkarrusel, Riton en Camelphat.

Elke box bevat 5 twaalf inch platen.
Serious Beats 100 LP vinyl

 

26/11

Aroma Di Amore
De Belgische cultgroep uit de jaren 80 brengt al haar albums en 12" terug op vinyl. uit. Los verkrijgbaar of in een knappe box met de 6 platen + een extra 7".
Net binnen gekomen!

aroma di amore - zwarte doos lp vinyl

 

 

25/11

Naast het ondertussen al welgekende Record Store Day is er ook Black Friday. Op die dagen komen er speciale albums uit in meestal een heel beperkte oplage. Dat is ook in 2023 niet anders.
Een kort lijstje van wat we hebben
- The Gun Club
- Doors
- David Bowie
- Green Jelly
- Mose Allison
- Jonathan Richman
- The Rubinoos
- Iggy Pop
- Nashville Pussy
- Overwhelming Colorfast

Black Friday 2022 vinyl david bowie the doors

17/11

En weer zijn er een aantal uitgaves van albums uitgesteld. Het blijft een probleem. Maanden op voorhand wordt een datum aangekondigd en dan blijkt op de opgegeven datum dat het album nog niet klaar is. Gelukkig blijft het uitstel meestal beperkt tot 1 a 2 weken. 

16/11

Eindelijk, ze zijn er, de cadeaubons. Verkrijgbaar in 25, 50,75 of 100 euro. Had je een ander bedrag in gedachten, stuur even een mailtje dan maken we een cadeaubon op maat. 

Na de aankoop krijg je een mail met een code die gebruikt kan worden.

12/11

Zwart of gekleurd vinyl?
Een vraag die nog steeds heel levendig is onder de vinyl-liefhebbers. Is er werkelijk een verschil hoorbaar tussen het traditionele zwart vinyl en het meer trendy gekleurde vinyl?
Blijkbaar wel. Vinyl is PVC en als er geen bewerking met het materiaal gebeurt, dan heeft het een witte transparante kleur.
Om zwart vinyl te verkrijgen wordt er zwart carbon aan toegevoegd. Dat zorgt niet alleen voor de zwarte kleur maar zorgt er ook voor dat het vinyl net iets sterker is. Zwart vinyl is ook nog steeds het meest gebruikte dus is er veel meer expertise over. Het carbon heeft ook de eigenschap dat het minder statisch is en dus minder snel stof aantrekt. Ook niet onbelangrijk!
Volgens dit artikel levert transparant en zwart vinyl nog steeds het meeste kwaliteitszekerheid. Bij toevoeging van kleuren is er steeds twijfel over de uiteindelijke kwaliteit.
Maar uiteraard blijft de kwaliteit van de 'pressing" nog steeds het belangrijkste.

04/11

Vrijdag leverdag!! En het is weer een serieuze boterham. De belangrijkste:
- Buddy Guy - The Blues don't lie
Nieuw meesterwerk van de blues legende
- Boudewijn De Groot
Nieuw album van 1 van de beste Nederlandstalige artiesten ever
- Haunted Youth - Dawn of the freak
Belgische power!
- Luke Combs - Growin Up
Nieuw album van 1 van de beste verkopen Amerikaanse country zangers.
- Eminem - Curtain Call 2
Greatest hits deel 2 van Eminem.
- V/A - Stranger Things 4
Weer een schitterende compilatie van deel 4 van de reeks
- Noir Desir - Comme Elle vient
De Franse cult groep live
- Matchbox 20 - Exile One Mainstream
- Kristin Hersch - Wyatt At The Coyote Place
- 3 Heruitgaves van Within Temptation
- Garbage - Anthology
- Meghan Trainor - Takin It Back
- Dana Fuchs - Borrowed Time
- Dr John - Things Hapen That Way
- Backseat Lovers - Waitin To Spill
- Vaya Con Dios - Whats A Woman
- The Offering - Seeing The Elephant
Daarnaast het aanbod nog uitgebreid met Lp's van Tori Amos, Elvenking, Young Gun Silver Fox, Ozzy Osbourne, enz, enz ..;

 

03/11

Young Gun Silver Fox is misschien niet de bekendste groep. Maar voor de fans van Steely Dan, Donald Fagen en Doobie Brothers is dit een echte aanrader. Het Britse duo brengt tijdloze westcoastpop waar je spontaan blij van wordt. En dat is niet anders met hun recentste album. Een aanrader!!

 

10/10

Nieuw vinyl van de Black Crowes

08/10

Ben je op zoek naar een LP en vind je ze niet terug in de webshop? Aarzel niet en stel de vraag via een contactformulier of via biker85@skynet.be
Wij helpen je met alle plezier verder.

 

28/09

En we zijn weer helemaal terug van een weekje vakantie. De voorbije dagen de WORDT VERWACHT pagina weer helemaal een update gegeven met in de komende weken een aantal heel leuke heruitgaves. De volledige collectie van Andreas Gabalier wordt eindelijk op vinyl uitgebracht. Van Belgische zijde is er de nieuwe van Cleymans & Van Geel, een heruitgave van Noordkaap en Vaya Con Dios. The Greatest Switch compilaties komen er begin november aan. Verder nieuw werk van Klangstof, Simple Plan, d'Artagnan en Lola Marsh. En uiteraard nog vele anderen.

 

 

10/09

Warum, nur warum?

Warum, nur warum was ooit een hit voor Udo Jurgens maar die vraag hebt u zich misschien ook al gesteld bij het surfen door de webshop en op Duitstalige pop en rock terecht te komen. Waarom verkoopt een Belgische/Vlaamse webshop Duitse hedendaagse muziek? Het antwoord is eigenlijk simpel, omdat ze bij onze oosterburen gewoon heel goede muziek maken. Vroeger was er de Deutsche Neue Welle, dan kwamen groepen als Toten Hose en Die Artze, nu zijn er fantastische groepen/artiesten als Drei Meter Feldweg en Grundhass

Drei meter feldweg - DurakGrundhass - Ganz OK

 

09/09

De afgelopen week weer heel wat "klassiekers" toegevoegd. The Police, Madness, A-Ha, Peter Gabriel, Eurythmivs, Smiths, Faithless, Prodigy, Crosby, Stills, Nash & Young enz.

Faithless - ReverenceA-Ha - Hunting High and LowSmiths - The SmithsPolice - Ghost in the MachineLenny Kravitz - Greatest Hits

 

04/09

Terug op nummer 1 in de Lage Landenlijst van Radio 1. Het fantastische Ruimtevaarder van Kommil Foo.

Kommil Foo - Ruimtevaarder

03/09

Als aan mij iemand een voorbeeld vraagt van echte tijdloze muziek dan behoort dit album altijd tot het antwoord. SO FAR is een album van het fantastische viertal Crosby, Stills, Nash and Young. Het album kwam voor het eerst uit in 1974.
Het is een compilatiealbum met de 11 beste nummers van de groep tot dan toe. Niets merkwaardig zal u zeggen maar toch ...
Crosby, Stills, Nash and Young hadden voor "So Far" nog maar 2 albums uitgebracht met daarop in totaal 22 nummers. Daarna een "Best Of" uitbrengen met daarop 11 nummers is toch wel redelijk straf.
Voor wie op zoek is naar een album met rustige tijdloze muziek, blijft dit een aanrader. De samenzang van de vier artiesten blijft ook in 2022 nog steeds fantastisch.

Crosby, Stills, Nash & Young - So Far

 

27/08

Van sommige groepen is het gewoon moeilijk om nieuwe Lp's te bestellen. Eurythmics is daar 1 van. Maar vanaf eind volgende week in de shop, de belangrijkste albums van 1 van de populairste groepen van de jaren 80, Eurythmics.

26/08

Terug in voorraad : Greta Van Fleet - From The Fires. Het blijft moeilijk om materiaal van hen te bestellen. Maar weer 10 stuks in voorraad.

23/08

1 keer per week komt de vriendelijke man van DHL langs om ons een nieuwe lading LP's te bezorgen. Dit is een deel van wat hij vandaag bij had.

Verder uitbreiding van het gamma met Fleetwood Mac, Eagles, Script, Leon Bridges, Tom Waits, Chieftains, enz

 

20/08

Simon McBride

De muziekliefhebbers die niet vies zijn van stevig gitaarwerk raden we aan van ook eens naar Simon McBride te luisteren. De Ier draait al een hele tijd mee en heeft samengewerkt met de groten der aarde. Momenteel vervangt hij Steve Morse bij Deep Purple. Fighter is zijn recentste album. Een mix van classic hard rock en blues. Een aanrader!!

Simon McBride - Fighter | Be Vinyl

 

 

19/08

Gratis!

Nog even vermelden dat je bij elke aangekochte LP (nieuw of 2hands) gratis een beschermhoesje krijgt. Die plastic beschermhoezen zijn ook te koop in de shop, bij de accessoires. 

17/08

We zijn nu ongeveer een dikke 2,5 maanden online. We blijven ons aanbod uitbreiden. Ook vandaag weer een reeks nieuwe albums toegevoegd. 

 

10/08

Blind Melon - No Rain

Een nummer dat heel toepasselijk zou kunnen zijn op de laatste weken en maanden in België, No Rain. Maar het nummer heeft eigenlijk niets met het weer te maken. Het gaat eigenlijk over depressief zijn en de gevoelens die je dan hebt. (I don't understand why I sleep all day and I start to complain that there's no rain.)
No Rain is een nummer van Blind Melon dat geschreven werd door Brad Smith, de bassist van de groep. Het is een nummer van hun eerste album.
Brad Smith was net verhuisd naar LA om carrière te maken in de muziekindustrie. Smith had toen een relatie met een meisje dat depressief was en hij dacht dat hij het liedje geschreven had uit haar perspectief maar achteraf besefte hij dat hij zelf in de depressie zat. Smith had het toen moeilijk om financieel rond te komen en deed niets anders dan werken en in het weekend gitaar spelen aan het strand om iets bij te verdienen.
No Rain is nog steeds het bekendste nummer van Blind Melon. De video werd destijds grijs gedraaid op MTV en is van dezelfde producer als die van Smells Like Teen Spirit van Nirvanna.

Blind Melon - Blind Melon (new) | Be Vinyl

03/08

Weer een leuke partij 2hands toegevoegd. Vooral Neil Diamond, Randy Newman en Chris De Burgh. In de komende week gaat het aanbod van 2hands verder groeien.

22/07

Sultans Of Swing - Dire Straits
Sultans Of Swing betekende het begin van een lange en heel succesvolle carrière van Dire Straits.
Het nummer werd geschreven door Mark Knopfler en de frontman van Dire Straits haalde zijn inspiratie bij een groep jazz muzikanten die hij zag spelen in een lokale (en bijna lege) pub. De muzikanten speelden een trage en belabberde set. Toen ze op het einde van hun optreden aankondigden dat hun naam The Sultans of Swing was, vond Mark Knopfler het contrast tussen hun naam en het droevige optreden zo groot dat hij er een liedje over schreef.
Sultans of Swing was geboren.
Hij nam het nummer samen met nog 4 andere nummers op en bezorgde het aan een bevriende DJ van Radio Londen om zijn mening te horen over de nummers.
De DJ was meteen weg van Sultans of Swing en begon het nummer op de radio te draaien.
Daarna ging het snel. Het nummer werd opgepikt door andere radiostations en dat resulteerde in een platencontract voor de nog jonge Dire Straits.
De rest is geschiedenis.
Het nummer staat op hun titelloze debuutalbum en op de verzamel LP Money For Nothing. Beide te verkrijgen in de webshop.

Dire Straits - Money For Nothing (new) – Be Vinyl

 

20/07

Worden deze week verwacht
- The Kooks - 10 tracks to echo in the dark
- Bob Marley & The Wailers - Bob Marley with the Chinekey orchestra
- Jaques Brel - Infiniment
- Elvis Costello - Mighty like a rose
- Serge Gainsbourg - Double best of
- Golden Earring - Together
Verdere uitbreiding van stock
Talk Talk - It's my life
Pink Floyd - The Wall
Metallica - Metallica
Van Morrison - Brown Eyed girl
Nick Cave - Push the sky away
Yevgueni - Aan de arbeid
Yevgueni - Van Hierboven

 

14/07

Er komt weer wat lekkers aan!

Worden verwacht;

Camila Cabello - Familia

Dikke - 130kg + Nooduitgang op rood vinyl

Dire Straits - Money For Nothing (eindelijk terug verkrijgbaar)

Interpol - The Other Side Of Make-Believe op rood vinyl

Lizzo - Special

Mabel - Abouth Last Night

+ het gamma verder uitgebreid met werk van The Allman Brothers, Bruce Springsteen, Herman Brood, Golden Earring, Eric Clapton, Del Amitri, Foo Fighters, The Smiths, enz ..

13/07

Hotel California voor u helemaal uitgelegd. Volgens de heren van The Eagles gaat het helemaal niet over een huis van lichte zeden zoals velen denken. Hotel California is gewoon een beeld dat ze wilden scheppen van de onaangename kantjes van de muziekindustrie en al haar verlokkingen. 

Het volledige verhaal lees je HIER

05/07

In blijde verwachting! 

Welke LP's zitten er de komende weken aan te komen?
- De nieuwe van Muse, Will Of The People, wordt verwacht op 26/08
- Toast van Neil Young, (2LP, etched) wordt deze week verwacht.
- Paole Conte - Live At Venaria Reale, wordt verwacht 22 juli
- RAW (soundtrack van de Netflix docu over de groep) van ZZ Top, wordt verwacht op 22/07
- For The Fkng Love van Arrested development, op 15/07
- Camila Cabello, Familia op 15/07
- Elvis Costello, Mighty Like A Rose in beperkte oplage, 15/07
- Comme un Boomerang, een verzamel-LP van Serge Gainsbourg, 15/07
- Special, de nieuwe van Lizzo (15/07)
En uiteraard nog een hele boel andere nieuwe platen

 

30/60 Kleurtjes!

Artiesten en platenmaatschappijen doen echt wel moeite om van "een plaat" iets speciaals te maken. Neem nu deze LP van King Glizzard & The Lizard Wizard's. De hoes is gatefold sleeve (kan je open klappen), de LP komt in een aparte bruine verpakking en de binnenhoes is bedrukt. En dan is er natuurlijk nog het vinyl zelf. Vinyl met een kleurtje is al lang geen uitzondering meer. Het merendeel van de platen die uitkomen zijn wel in een speciale uitvoering te krijgen met gekleurd vinyl.
Bij King Glizzard maken ze er zelfs een loterij van. De plaat kwam uit in rood, blauw en geel. Kiezen kan je niet. Het is gewoon wachten tot je de LP in je handen krijgt.
Deze is dus in het geel!
King Glizzard & The Lizard Wizard's staan deze zomer op Pukkelpop.

 

 

26/06 Zonder woorden. Goed kijken he! :-)

 

25/06 Ondertussen zijn we 1 week open en dat was al een dikke meevaller. Ondanks de tegenwerking van mijnheer Google zijn de bezoekcijfers heel goed. Vooral mijnheer facebook heeft ons daar goed bij geholpen. Ook de verkoop is beter dan verwacht voor een eerste week. Geeft ons alleen nog maar meer zin om de site nog te verbeteren, verder uit te bouwen en het aanbod te vergroten. Echt wel happy na de eerste week. :-)

 

24/06 De basis voor de webshop is ondertussen gelegd. We zitten ondertussen al over de 1000 verschillende albums die we aanbieden. Maar we zijn er nog lang niet. Vandaag de Lp's van Bob Dylan verder aangevuld.

 

22/06 Een heel aantal mooie tweedehands toegevoegd. Vooral de fans van Paul Simon gaan hier een paar heel leuke albums vinden. allemaal van heel goede kwaliteit, NM of een heel goede VG+. Verder ook nog albums van Billy Joel, Art Garfunkel, Chris Rea en Van "The Man" Morrison. Alle 2hands vind je HIER

18/06 Je moet je klassiekers kennen. En een fan van Belgische muziek komt dan meteen bij de Belpop. En wie Belpop zegt komt terecht bij Hitring. Hitring was een soms geschift muziekprogramma dat liep op de toenmalige BRT van februari 1980 tot midden 1982. Het werd gepresenteerd door Raphaël Goossens die dan weer het alter ego was van Kurt Van Eeghem. Hitring bracht de Belgische muziek bij het grote publiek. Er was toen enkel nog BRT in Vlaanderen en het programma werd dus druk bekeken. Kijkcijfers van meer dan 1 miljoen waren geen uitzondering. Alle genres passeerden de revue. Van Will Tura, Magenta, Tonic naar het stevigere werk van The Kids en TC Matic. Ik was een kind van de jaren tachtig dus Belpop komt ruim aan bod bij Be Vinyl. Belpop vind je in de sectie TWEEDEHANDS en met de zoekterm BELPOP


Schrijf iets

Berichten moeten goedgekeurd worden alvorens ze verschijnen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.